Nieuws van Henk Boertien

Voordelen van rijden op autogas (LPG)

Bron: Wistjedat.tv

Wist je dat rijden op autogas (LPG) een schone en snelle manier is om op brandstofkosten te besparen?
En wist je dat in bijna elke benzineauto achteraf nog een autogasinstallatie in kan worden gebouwd?

Voordeliger, beter voor het milieu en een langere levensduur

Rijden op autogas (LPG) is afhankelijk van het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel. De voornaamste reden is dat autogas veel goedkoper is dan benzine en diesel. Als je autogas tankt, dan rijd je na inbouw van een LPG-systeem al vanaf zo’n 12.000 kilometer per jaar voordeliger dan op benzine, ondanks de hogere wegenbelasting en het meerverbruik. Als je een auto koopt die al beschikt over een LPG-systeem, dan ben je al vanaf zo’n 4.000 kilometer per jaar goedkoper uit dan met benzine. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe groter je besparing is. De besparing kan oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. Bovendien is rijden op autogas minder schadelijk voor het milieu dan rijden op benzine en diesel. Een auto op autogas (LPG) stoot tien tot vijftien procent minder CO2 uit dan een auto op benzine en de uitstoot van NOx en NO2 van autogas is veel lager dan die van diesel. Daarnaast komt er bij autogas nauwelijks uitstoot van fijn stof voor, terwijl deze uitstoot vooral bij de moderne, direct ingespoten benzinemotoren een groot probleem is.

Daardoor draagt rijden op autogas ook direct bij aan een betere luchtkwaliteit, wat van groot belang is voor de volksgezondheid. Jaarlijks overlijden enkele duizenden mensen vroegtijdig door het inademen van fijn stof. Autogas heeft bijzondere eigenschappen zoals een hoger octaangetal dan superbenzine en Euro loodvrij. Dankzij het hogere octaangetal komt autogas gelijkmatiger tot ontbranding. Autogas verbrandt veel schoner waardoor er dus bijna geen afvalstoffen vrij komen. De motor blijft langer schoon en heeft daardoor ook een langere levensduur.

Stichting Autogas Nederland

De Stichting Autogas Nederland houdt zich bezig met het stimuleren van rijden op autogas als een voordelige, betrouwbare en minder milieubelastende brandstof voor particuliere en zakelijke automobilisten. Ondanks dat autogas al meer dan 50 jaar op de markt is, blijkt dit nog steeds hard nodig te zijn. Veel autorijders realiseren zich nog steeds niet hoe groot de voordelen zijn die rijden op autogas (LPG) te bieden heeft. Dat komt doordat er vaak meer aandacht wordt besteed aan nieuwere vormen van autorijden, zoals elektrisch rijden en rijden op waterstof. Maar het duurt nog vele jaren voordat deze nieuwere vormen van autorijden op grote schaal kunnen worden ingezet. Daarom is het verstandig om in de tussenliggende periode te rijden op een brandstof die goedkoper is, in heel Nederland goed verkrijgbaar is, en die minder milieubelastend is dan benzine en diesel en dat is autogas. 

« Terug naar het nieuws overzicht

Afspraak plannen

» 038 - 376 23 03 (Wezep)

Of stuur ons een e-mail

Kom bij ons langs in Wezep

LPG-actie!
€ 1.395,- incl. BTW!

Klik hier voor meer informatie