Nieuws van Henk Boertien

Lpg brandstof voor de toekomst

LPG dé alternatieve brandstof

9 Maart 2010

LPG is dé alternatieve brandstof voor de komende decennia. Dat is de conclusie die mag worden getrokken na afloop van het symposium Autogas 2010, dat werd georganiseerd door de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG). Deze uitkomst van het symposium werd bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant tussen het Ministerie van VROM en de LPG-sector.

Tijdens het symposium heeft directeur-generaal van Milieubeheer Bernard ter Haar de allernieuwste autogastankwagens in gebruik gesteld. De vrachtwagens voldoen aan de allerlaatste eisen op het gebied van veiligheid en zijn voorzien van hittewerende bekleding. Een speciale beschermende laag zorgt voor een brandvertragingswinst van 15 naar maar liefst 75 minuten.

Er wordt in Nederland 650 miljoen liter autogas verkocht via ruim 1900 tankstations. Gebruik van LPG in auto's en vrachtwagens realiseert gemiddeld een uitstootreductie van tien tot vijftien procent. Hiermee levert autogas een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. In Nederland rijden ruim 230.000 auto's op autogas. De LPG-sector biedt direct werk aan ongeveer drieduizend mensen.

« Terug naar het nieuws overzicht

Afspraak plannen

» 038 - 376 23 03 (Wezep)

Of stuur ons een e-mail

Kom bij ons langs in Wezep

LPG-actie!
€ 1.395,- incl. BTW!

Klik hier voor meer informatie