Nieuws van Henk Boertien

Arval promoot lpg

LPG als alternatieve brandstof

Voor veel organisaties is het terugdringen van CO2-uitstoot een belangrijke doelstelling geworden. De inzet van auto’s op alternatieve brandstoffen is hiervoor een zeer geschikte manier. De meest besproken alternatieve brandstoffen zijn hybride, aardgas, E85 en elektriciteit. LPG wordt veelal vergeten, maar hoort wel degelijk in dit rijtje thuis. Arval is een voorstander van LPG, want het is breed verkrijgbaar, goed voor het milieu en als brandstof goedkoper dan benzine en diesel. Gemiddels is een lpg auto EUR 50,00 per maand voordeliger dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto. Dit gemiddelde houdt rekening met alle componenten van de leaseprijs, zoals belasting en uiteraard ook brandstofverbruik. Als een organisatie een actief LPG beleid voert, lopen de voordelen al snel op. Vanwege de vele voordelen en het gunstige effect op het milieu en de wagenparkkosten, promoot Arval LPG.

Wat is LPG?

LPG wordt ook wel autogas genoemd. LPG moet aan strenge specificaties voldoen om optimaal brandstofgebruik voor moderne auto’s te garanderen.

Veiligheid en LPG

Veiligheid is gewaarborgd met een LPG auto. Verschillende onderzoeken tonen aan dat LPG tanks in auto’s zo sterk zijn dat deze vrijwel nooit scheuren bij auto-ongelukken. In tegenstelling tot benzinetanks. LPG auto’s beschikken daarbij over een voorziening die de gasstroom afsluit in geval van een gescheurde gasleiding. Een veiligheidsventiel in de tank zorgt dat de LPG tank voor maximaal 80% gevuld wordt.

LPG en wagenparkkosten

Gemiddeld is een LPG auto EUR 50,00 per maand voordeliger dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto. Dit gemiddelde houdt rekening met alle componenten van de leaseprijs, zoals belasting en uiteraard ook brandstofverbruik. Als een organisatie een actief LPG beleid voert, lopen de voordelen al snel op. Vanwege de vele voordelen en het gunstige effect op het milieu en de wagenparkkosten, promoot Arval LPG.

« Terug naar het nieuws overzicht

Afspraak plannen

» 038 - 376 23 03 (Wezep)

Of stuur ons een e-mail

Kom bij ons langs in Wezep

LPG-actie!
€ 1.395,- incl. BTW!

Klik hier voor meer informatie